Peter Bisschop – “On(t)roerende woonoplossingen”

Peter Bisschop2“Na 6 jaar Zilveren Kruis en een half jaar Inplacement ben ik vanaf 1 april jl. zelfstandig ondernemer. Voor mij was het afgelopen jaar te vergelijken met een avontuurlijke reis. Allereerst bepalen of je het avontuur aan wilt gaan en durft los te laten wat je hebt. Daarna echt op reis gaan, je hebt een richting, maar weet totaal niet wat het je zal brengen.

Ik ben het avontuur alleen begonnen, maar bij Inplacement heb ik Sabine Megens en Onno Kamphuis ontmoet en samen zijn wij “on(t)roerend goed” begonnen. Al snel kwamen we erachter dat we met vergelijkbare dingen bezig waren en stelden we ons de vraag: ”concurreren of samenwerken?” We hebben voor het laatste gekozen. Eerst voorzichtig wat aftastende gesprekken, waarin we elkaars drijfveren en achtergronden hebben ontdekt. Later gezamenlijk op pad naar potentiële opdrachtgevers, gezamenlijk onze propositie ontwikkelen en aandachtgebieden benoemen. We hebben elkaar gevonden en we vullen elkaar aan. En het leuke is dat ze dat bij Achmea ook hebben gezien. Achmea gaat namelijk participeren in ons bedrijf.

Het grote voordeel van Inplacement is dat je je in het begin breed kunt oriënteren zonder dat je gelijk de druk hebt om omzet te genereren. Dat geeft ruimte om te wennen aan het ondernemerschap, om oriënterende gesprekken te voeren met relevante stakeholders, om een bedrijfsplan te maken en andere praktisch zaken te regelen.

Met on(t)roerend goed willen we een verschil maken door ouderen of ouders met gehandicapte kinderen te ondersteunen hun woondroom te realiseren. Wat we  willen creëren zijn betrokken woongemeenschappen. Een moderne variant van een community. “Door en voor mensen”. Een plek waar mensen zelfstandig kunnen wonen en zorgeloos oud kunnen worden. Een plek waar mensen oog hebben voor elkaar.

Dat willen we bereiken door aan de ene kant groepen mensen die op zoek zijn naar woonruimte bij elkaar te brengen door co-creatie en aan de andere kant leegstaand (zorg) vastgoed geschikt te maken voor huisvesting. We willen samen met deze groepen het vastgoed transformeren naar een plek waar zelfstandig wonen en nabuurschap samengaan. Het vastgoed is daarbij het middel. Een betrokken woongemeenschap het doel.”

Nieuwsgierig naar on(t)roerend goed of ken je mensen die samen op zoek zijn naar een mooie plek of weet je een leegstaand pand. Kijk op onze website: www.ontroerendgoed.nl of bel 06-20591353