Karin Hoekstra – “Mijn bedrijf staat voor leven, vitaliteit en coöperatie”

Karin HoekstraKarin Hoekstra wilde graag ondernemen en greep haar kans via InPlacement. Er kwam veel op Karin af. Een nieuwe wereld. Ze vertelt erover in haar blog.

“Bijna 5 maanden ben ik nu bezig om mijn bedrijf ‘Levicoo’ neer te zetten. Het is tijd om even terug te kijken, want de tijd vliegt en ik wil nog zoveel. Ruimte, vrijheid, eigen verantwoordelijkheid. Dat zijn termen die mij aanspreken en die ik graag in mijn werk terug zie. Een eigen bedrijf starten lijkt daar goed bij aan te sluiten. Maar ja, welk bedrijf ga ik dan eigenlijk starten? Wat is het gat in de markt? Wat kan ik eigenlijk? Vragen die mij al een aantal jaren bezighielden, maar waar ik geen goed antwoord op had.

En dan die kans: een reorganisatie, boventalligheid en InPlacement. Een bedrijf starten, maar niet helemaal alleen. Niet alles alleen uitzoeken, maar vragen kunnen delen met collega’s die ook een bedrijf starten. Steun van een coach voor als je even denkt ‘wat moet ik nu?’

Na 5 maanden InPlacement voelt het goed. Ik voel ruimte, vrijheid en ben zelf volledig verantwoordelijk voor mijn werkzaamheden: heerlijk. Ik heb veel geleerd over bijvoorbeeld verdienmodellen, netwerken en partnerschap. Ik heb veel geleerd over mijzelf: wat geeft mij energie, wat wil ik nu eigenlijk, wat vind ik belangrijk?

Mijn bedrijf, Levicoo, staat voor leven, vitaliteit en coöperatie. Ik houd mij bezig met conceptontwikkeling en projecten die gericht zijn op het verbeteren van de kwaliteit van leven en vitaliteit. Projecten die ik niet alleen doe, maar in coöperatie, in samenwerking met aanbieders, patiëntenorganisaties, verzekeraars en overheid. Vitaliteit begint voor mij bij de mond. Om je vitaal te voelen moet je kunnen eten, praten en lachen. Het wordt vaak nog niet herkend, maar je mond heeft een enorm effect op je vitaliteit en gezondheid. Levicoo richt zich op projecten in de mondzorg, om met anderen te zorgen dat er meer aandacht voor de mondgezondheid komt.

Een voorbeeld is het initiatief ‘Gaaf4U, vitaliteit bij pubers’. Pubers gaan zelf beslissingen nemen over eten, sporten en slapen. Gaaf4U neemt pubers op een leuke en uitdagende manier mee in de effecten van gezond leven. Samen met Barend van Dijk (www.zorgkundige.nl) net als ik ook ouder van pubers, heb ik een concept voor een gezonde leefstijl bij pubers ontwikkeld. Hierin krijgt naast bewegen, voeding, slapen ook mondzorg de aandacht die het verdient. Het begint tenslotte bij de mond.

Het concept wordt ontwikkeld met pubers, wat vinden zij belangrijk, uitdagend en vooral leuk. Mocht het concept je aanspreken, je hier ideeën over hebben en wil je een keer met ons hierover sparren. Laat je niet weerhouden en neem contact met ons op.”

Karin Hoekstra, www.levicoo.nl