Esther Ockeloen – “Ik ben een droom aan het realiseren”

estherInterview met deelnemer en ondernemer: Esther Ockeloen

Een tijdje geleden vertelde Esther Ockeloen, expert bij Zilveren Kruis, aan haar manager dat ze niet ‘op haar plek zat’. Haar werk kostte haar te veel energie. Maar wat wilde ze dan wel? Tja, dat wist ze wel, maar ze durfde het niet goed uit te spreken. Want stel dat dat zou dat betekenen dat ze eruit zou moeten… Toch zette Esther haar schroom opzij. In deze blog vertelt ze haar verhaal.

Ooit wil ik gaan ondernemen. Dat wist ik. Ik wilde ondernemer worden in advies, training & coaching. Mensen in hun kracht zetten, ze hun energie teruggeven. Ze helpen bij het ontwikkelen of behouden van een gezonde en bewuste levensstijl. Zowel fysiek als mentaal. Maar ja, wat dan precies? En hoe? Wanneer? Toen zag ik de oproep op Achmeanet voor InPlacement. Een initiatief waarin ondernemende en ambitieuze mensen die nu bij Achmea werken, beginnen aan een nieuwe toekomst door te ondernemen. Ik praatte erover met mijn partner. Ik maakte een ‘Nadelen-Voordelenbalans’. De lijst met voordelen was langer dan de nadelen. Bij de nadelen bedacht ik ‘maatregelen’. Bijvoorbeeld: wat als het niet lukt in 6 maanden? Maatregel: in het ergste geval ga ik weer solliciteren. Maar dat laat ik niet gebeuren, dacht ik er meteen bij. 

Binnen een week was alles rond 
In de 3e week van mei sprak ik over InPlacement met mijn manager. Ik kreeg groen licht om hieraan mee te doen. Op dezelfde dag had ik al een intakegesprek. Toen ging de energie hard stromen. Binnen een week was alles rond en begin juni zijn we met 4 ondernemers gestart met InPlacement. Erg leuk om ook de andere 3 ondernemers te leren kennen. We zijn alle 3 heel verschillend, met sterk uiteenlopende businessconcepten.

Nu ben ik dus ondernemer. Ik heb me per 1 juni ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, en Esther2improve is een feit. Advies, training & coaching op het gebied van Vitaliteit. Dat klinkt gemakkelijk, maar starten als ondernemer gaat met ups en downs…

Na de kick-off in het programma van InPlacement ging ik met veel energie weg. Ik had voor mezelf een royale opstarttijd bedacht. Maar tijdens de kick-off leerde ik al dat mijn bedrijf best in een wat hoger tempo tot stand kan komen. En dan hoeft het in het begin niet gelijk perfect te zijn. Het is juist verstandig om ‘de omgeving’ de aanscherping te laten zijn. Dus in plaats van in september aan de slag gaan met business genereren, kreeg ik de opdracht om dat al vanaf 1 juli te gaan doen.

In het weekend liet ik een en ander bezinken. Ik heb mijn baan opgezegd. Over 6 maanden sta ik er alleen voor. Dan moet ik er staan. Heb ik wel de juiste keuze gemaakt… Ik voelde even erge koudwatervrees. Dat werd maandagochtend erger toen ik de hele dag in mijn eentje in de InPlacement-werkplek in Leusden zat. De andere ondernemers werkten vanuit huis. Of hadden elders afspraken. Een nieuwe tegenvaller: geen collega’s meer! Ik kan goed zelfstandig en alleen werken, maar heb aan de andere kant ook wel graag contact met andere mensen.

Dat zette me weer aan het denken. In plaats van eerst in mijn cocon te kruipen en van alles te willen uitdenken, uittekenen en uitwerken, kon ik beter gaan netwerken. Dat hielp. Ik krijg uit mijn netwerk leuke reacties. En zelfs diverse potentiële opdrachten voor training en coaching. Een mooie opsteker.

Mijn conclusie? Alles bij elkaar ben ik er trots op dat ik deze stap heb durven zetten. Ik zit in een goede flow. Ik ga het allemaal meemaken. De dilemma’s. De keuzes. Mijn vormende periode als ondernemer. De ontwikkeling die ik als persoon meemaak. Mijn eerste (betaalde) opdracht… Structuur, regelmaat en discipline heb ik van nature. Daar maak ik me geen zorgen om. Eigenlijk maak ik me nergens zorgen om. Ik ben een droom aan het realiseren. En ik kan je vertellen: dat is gaaf!